Krajowy Rejestr Firm i Działalności Gospodarczych

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzidek64
    Classic
    • 2011
    • 27

jak rozmawiałem z mechanikiem z Tucholi i powiedziałem mu o problemie między 1 a 2 to powiedział że on to oprogramowaniem zmodyfikowanym przez siebie naprawia (póki jeszcze sprzęgła nie padły) i nawet jak są troche pokrzywione dociski czy coś (już nie pamiętam) to też softem to może zniwelować.
    Czy możesz się dowiedzieć ile taki zabieg kosztuje ?

[ Dodano: Czw 07 Lis, 13 10:19 ]
    Zamieszczone przez Maicroft
    majkel123, Dla nich dziala wszystko zawsze dobrze. Jak przy zmianie z 3 na 4 obroty najpierw szly o 500 w gore, a potem wracaly to juz tak faktycznie dobrze nie bylo
    Poobserwować musze, poprzedni zestaw sprzęgieł wytrzymał 23kkm, jeszcze mi dwa zostały ale jeszcze 10 miechów gwarancji, więc jeszcze wiele może się wydarzyć :szeroki_usmiech
  • elpolacco
    L&K
    • 2010
    • 1372
    • Volkswagen
    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Kilka dni temu założyłem działalność gospodarczą i już po kliku dniach przyszło mi pismo z "Krajowego Rejestru Firm i działalności gospodarczych" pana prezesa: Tomasza Zabilskiego.

Dodatkowo otrzymałem gotowy blankiecik do wpłaty na poczcie lub banku w wysokości 195zł.

Jest to kolejna próba wyłudzenia pieniędzy. Od razu nie spodobało mi się to pismo dlatego chciałem sprawdzić informacje na ten temat w internecie. Moje przeczucie potwierdziło się. Takich oszustów jest znacznie więcej. Więcej informacji na ten temat w artykule który znalazłem w necie:

Uważajcie na takie pułapki! Mam nadzieję, że temat pojawi się w wyszukiwarce i ostrzeże innych.
    VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• shado
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 5315
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jeszcze nie jedno takie pismo możesz dostać. Aż dziw bierze ile ludzi daje się na to nabrać...
      BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• r2r
        RS
        • 2008
        • 4720
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Pytanie, kto obraca danymi poufnymi tak "otwarcie" że trafiają one w nieporządne ręce :?:
        Przecież Ci oszuści skądś muszą wiedzieć że akurat Kowalski z Wypizdówka Dolnego, tydzień temu założył własnie firmę, żeby wysłać mu taki blankiecik.
        Artur

Komentarz

• elpolacco
          L&K
          • 2010
          • 1372
          • Volkswagen
          • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Też się na tym zastanawiałem. Podejrzewam, że nasi urzędnicy biją na tym niezłą kasę.

Mogą również z tej strony:

Niestety, ale te dane są publiczne :/

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

r2r, Co dziennie otwiera sie dziesiątki czy setki firm, wystarczy śledzić wpisy które sa dostępne dla wszystkich i po prostu wysyłać pisma.

Mój były pracownik otworzył firmę i po kilku dniach otrzymał takie pismo, nie jeden nieświadomy dokona przelewu i po temacie :evil:

oto ich strona :

zobaczcie ile figuruje tam firm :lol:
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Tobi77
              Rider
              • 2012
              • 509
              • Octavia I combi (1U5)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Po pierwsze dane firm nie są poufne, bo niby dlaczego miałyby być?
              Po drugie wygląda mi to na zwykłą ofertę, konkretnie wpisu do jakiegoś tam rejestru. Możesz skorzystać albo nie, nikt nie pisze tam, że wpis jest obowiązkowy. Jasne, że dla niezorientowanego może to wyglądać jak jakieś pismo urzędowe, tym bardziej, że wykorzystany został prymitywny zabieg z pieczątką "Administracja". Ja dostaję do skrzynki "Powiadomienia" o możliwości wymianie drzwi czy okien oraz reklamy imitujące awizo z poczty. Jest to ten sam prosty zabieg, ale to jeszcze nie naciąganie. Czytanie ze zrozumieniem w epoce informacji jest bardzo przydatne.
              Moja Octavia

Komentarz

• greg44
                L&K
                • 2011
                • 1198
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

A ktoś może dostał pismo o podobnej treści z firmy, która rzekomo mieści się pod adresem Warszawa ul. Złota 60 to są prawdziwi oszuści? KRFiDG wykorzystuje to, że adresat pisma nie doczyta uważnie, że wpis jest dobrowolny i można to olać, jakiś ułamek procenta, aby mieć spokój wpłacą kasiorkę i na to liczą. Ci ze Złotej w Warszawie idą w oszustwo ewidentnie.

Komentarz

• piramida
                  RS
                  • 2009
                  • 12222
                  • Superb III (3V3)

greg44, Tak, ze Złotej dostał znajomy takie pismo
                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Takie "pismo" przychodzi tez dla firm ktore pojawily sie w KRSie nawet z logiem orzelkopodobnym.

Nie tylko w tej branzy, w innej tez kliencie dostaja takie pisemka z blankiecikami. Tylko kwoty sa w EUR lub CHF i kwoty najczesciej 4 cyfrowe
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• elpolacco
                      L&K
                      • 2010
                      • 1372
                      • Volkswagen
                      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Dzisiaj dostałem drugie, jakże podobne pismo, tylko że teraz do wpłaty było chyba 248zł. Od razu poleciało do kosza. Ciekawe ile jeszcze takich otrzymam :P

Komentarz

• phrix
                        L&K
                        • 2007
                        • 1000
                        • Audi
                        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Pismo podobnej treści z tym, że bardziej nastawione na naciągactwo trafiło też do naszej firmy. ( Ciekawe że kilka dni po jej otwarciu)

Co ciekawe Policja w moim mieście zajeła się sprawą - podobno miała wiele zgłoszeń. Ciężko jest mi powiedzieć jak to się skończyło ale wiem, że na portalach lokalnych dodano ogłoszenia informujące o takich oszustwach.
                        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• gomar
                          Rider
                          • 2012
                          • 480

Polak polaka.... Najbardziej podoba mi się tekst: "prawnie wiążącą ofertę"...
                          SPRZEDAM! Nakładki na rączkę fotela do OII :
                          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...046007#1046007

Komentarz

• greg44
                            L&K
                            • 2011
                            • 1198
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BKD 2.0 TDI 140 KM

Z tego co wiem to Policja w Warszawie zajmuje się firmą z ul. Złotej

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Z drugiej strony, oni przeciez zapraszaja do dobrowolnego zawarcia umowy i tworza swoja baze. To jest legalne, zarzucic im mozna jedynie ton pisma i uklad graficzny, ale ten tez nie jest zastrzezony. Trzeba czytac co sie dostaje i tyle
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• greg44
                                L&K
                                • 2011
                                • 1198
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BKD 2.0 TDI 140 KM

Dlatego jeżeli chodzi o firemkę krfidg to takie naciągaczko a nie oszustwo, ktoś może żeby mieć spokój wpłaci i tyle.

Komentarz

Pracuję...